fredag 18. juli 2008

Golanhøydene


Det er mange fine bilder og motiver som jeg kunne ha lagt ut fra vår israelsreise, men dette valgte jeg å legge ut pga at dette stedet er dagsaktuelt.
Israel blir presset av statsledere der i blandt vår egen Statsminister Jens Stoltenberg, til å gi fra seg Golanhøyden til Syria. Syria angrep Israel og Israel tok dette området i denne krigen.
Nå er det forhandlinger mellom Syria og Israel om dette området igang. Skal Israel gi dette området til den Iran-støttede fienden, som igjen støtter terrororganisasjonen Hisbollah? Det er lett for fredsmekler nasjonen Norge å mene noe om dette området, fordi at bombene og terrorangrepene ikke skjer i Oslo, Bærum, Nordstrand eller på Bygdøy.
Før angrepet fra Syria på Israel benyttet de ikke Golanhøyden til verken jordbruk eller til å bygge landsbyer. Det var kun et militært område og det er det de ønsker nå også!
Det finnes noen landsbyer på Golanhøydene, og der lever druserne, de støtter Israel og ønsker ikke å være endel av Syria. Drusiske-militser strider mot Hisbollah i Libanon også.
Et spørsmål som er interessant i denne forbindelsen. Hvorfor legger ikke Stoltenberg regjeringen press på Syria til å gi fra seg landområder som de har tatt fra Libanon?

Ingen kommentarer: