måndag 29. januar 2007

Ungdomsklubben 3:16 i Østfoldhallen

Østfoldhallen
Tenkte jeg skulle nevne for dere at jeg var innom ungdomsklubben 3:16 som vakt og et ønske om å være et medmenneske på lørdagskvelden. Det var flere hundre ungdommer der inne som danset, sparket fotball, spilte bordtennis, innebandy og skatet. Mange av ungdommene gikk rundt i den store hallen og pratet med hverandre. Atmosfæren var fin.
I denne settingen kan vi være medmennesker, vi kan vitne og være tydelige voksen personer. Det synes jeg er veldig bra.

Kritikk
3:16 har blitt kritisert av noen kulturradikale journalister, og av noen menigheter pga, at de har denne ungdomsklubben med discotek. Journalistene vil ikke at kristentroen skal deles blant de unge her i byen, og menighetsledere synes det sikkert ikke er "kristent" nok.

Midt i dette står folkene i 3:16, og ser at mange unge har mye tungt å bære på. Det er mange unge som sliter med rus, selvskading og selvmords tanker. Her ønsker 3:16 å være dem til hjelp.

Hvordan "nå" unge i dag?

De unge kommer ikke på møtene våre, og da må noe gjøre for å "nå" dem. For noen år siden evangeliserte jeg en del i Fredrikstad sentrum. Jeg møtte mange mennesker, og meninghetene var ikke negativ til denne formen for sjelevinning. Det var en akseptert form for evangelisering, men den formen 3:16 driver møter kritikk. Dette er rart, synes jeg.

Historien lærer oss èn ting, at vi ikke lærer noe av historien.

"I gamle dager" reiste mange til Bislett for å se på skøyteløp, folk jublet og heiet fram både norske og utenlandske løpere. Dette var en folkefest.
Da de nye innendørshallene dukket opp, var noen kritiske og sa, "dette er ikke ekte skøyteløp". Men resultatene viste at "innendørsløpene" var mye bedre enn de gamle "utendørsløpene".

Tilbake til evangeliseringen igjen. Den gammeldagse "utendørs" evangeliseringen var en akseptert form, men den nye "innendørs" evangeliseringen er man skeptisk til.
Her må vi lære av historien.
Man kan ikke advare mot former, så lenge innholdet er like kraftig.

Ta deg en tur!
Lurer du på om budskapet blir pakket inn, bør du ta deg en tur til Østfoldhallen for å høre.

Kanskje du kan være vakt?
Kanskje det er en fin måte du kan være med på evangelisering.

2 kommentarer:

Rune sa...

Bra at du setter skapet på riktig plass, Jon. Og fin oppfordring til oss alle om å stille opp å gjøre et slag for byens ungdom.

3:16 driver et viktig arbeid. Og det viktigste av alt - de har en ekte brann og nød for byen vår. Den brannen får utløp i praktisk arbeid, ikke bare gjennom ord!

Stå på, 3:16 og alle dere som stiller opp!!!

Kurt Eide sa...

Helt enig, Jon!!