tysdag 6. februar 2007

Livets Ord del i brottsförebyggande projekt


Livets ord i Uppsala går nye veier, eller rettere sagt gater.
I Norge og her i Fredrikstad har vi Nattravner grupper som er tilstede i byens gater og på ungdomsklubben 3:16 noen ganger.
I Sverige kalles de for nattvandrare, og Livets ord er med i en samarbeidsgruppe av mange frivillige organisasjoner som stiller med folk til dette.
Fra deres hjemmeside har jeg klippet ut noe som jeg synes er kortfattet og greit her på bloggen. Vil du lese det i helhet må du gå til deres www.livetsord.se
Noen klipp:
Mange engasjerer seg.
"Framförallt är det Röda Korset, La Softa, Uppsala kristna råd, Svenska kyrkan, Missionskyrkan, Pingstkyrkan och Livets Ord som ska hyllas för det. Det är de som är ryggraden i frivilligorganisationerna i vår gemensamma organisationsmodell, sade Björn Andersson, chef för socialjouren i Uppsala, i en artikel publicerad i Upsala Nya Tidning, i april förra året."
Livets ord spiller en stor rolle.
"Livets Ord har som församling fått spela en mycket stor roll bland frivilligorganisationerna och ett mycket fint samarbete med Uppsalas polis och socialjour har under åren vuxit fram. Varje år har man, vid större tillställningar, kunnat ställa upp med mellan 2-300 nattvandrare och även läkare och sjuksköterskor."
Tilfredstillelse.
"För ett antal år sedan var inte Livets Ord accepterade på samma sätt i sådana här sammanhang. Men ett enormt fint samarbete mellan kommunen och vår församling har växt fram och idag är vi ett etablerat namn på deras lista över frivilligorganisationer. Jag är enormt tacksam över detta och känner en djup tillfredställelse att vi kan få betyda något för vår stad."
Det at man vil bety noe for sin egen by er det jeg tror er Guds hjerteslag.
Ut til folket!!

1 kommentar:

Rune sa...

Bra at kristne tar samfunnsansvar! Det burde vi ble langt flinkere til alle sammen! Bra med gode forbilder!