laurdag 2. februar 2008

Pergamun - der satan har sin trone - Berlin
Johannes Åpenbaring 2:13
"Der satan har sin trone"

Jeg kan ikke gi deg en fyldig dekning av dette, men det er ment som å sette deg på sporet av noe interessant. Jeg påstår heller ikke noe hverken at satan har flyttet sitt hovedsete til Berlin like ved Den tyske Riksdagen, men jeg tror slike ting ikke er uvesentlige....Hva mener du?

Beliggenheten
Brandenburger Tor er utgangspunkt for Unter den Linden, Berlins monumentale hovedgate gjennom bydelen Mitte, som naturlig nok ligger i midten av byen. Gatens navn kommer fra lindetrærne som ble plantet i det 17. århundret. Ved delingen av Tyskland i 1945 ble den krigsraserte gaten liggende i Øst-Berlin. Etter gjenforeningen i 1989 er Unter den Linden igjen blitt Tysklands hovedgate med restaurerte praktbygninger og statuer.

På slutten av Unter den Linden, omtrent hvor gaten skifter navn til Karl-Liebknecht-Straße, ligger byens domkirke, Berliner Dom. Kirkens sentrale kuppel, i irrgrønn kobber, rager 85 meter til værs. Inne i kirken er en rekke sarkofager for prøyssiske konger og fyrster. Godbiter fra antikken Under arkeologiens gullalder på 1800-tallet konkurrerte de europeiske statene om å grave ut de beste godbitene fra antikkens verden. Til tross for mangelen på kolonier lyktes det Tyskland å få tak i en del virkelige klenodier.

Berlins fremste historiske museum er Pergamon-museet på Museuminsel, en øy i elven Spree, som renner gjennom sentrum av Berlin. Museet har sitt navn fra Pergamon-alteret, et alter fra gresk tid som tyske arkeologer gravde ut og tok med hjem fra en ekspedisjon til Pergamon i Tyrkia.

Noen linker du kan søke videre på.
http://en.wikipedia.org/wiki/Pergamon_Museum

http://www.smb.spk-berlin.de/smb/standorte/index.php?lang=en&p=2&objID=27&n=2&r=4

Kopi av Pergamon alter i Nürnberg.
http://www.thirdreichruins.com/nuernberg2.htm

Kan det ha noen betydning?
Er det slik at Satan hadde (har) sin trone i Berlin da er det ikke rart det som har skjedd ut fra dette landet?
1. og 2. verdens krig ble startet av Tyskland. Er det rart at tungetale ble forbudt i Tyskland i 1909 (Berlin declaration - Berlin erklæringen).

The main points of the Berlin Declaration were:
1. The so-called “Pentecostal movement” is not from above, but from below. It has
many manifestations in common with spiritism. Demons are sent by Satan to deceive
Christians.
2. The evil spirits’ primary entry point are prophecies, which gradually seek to replace
scripture. What makes matters worse: the spiritual media consist of mainly women,
who usurp leadership over men.
3. The movement is not from God.
4. The doctrines of a Second blessing, sanctification, and perfection are rejected.
5. Pastor Paul is the main leader of this movement and its unbiblical teachings.
6. There was only one Pentecost.


Tyskland fikk vekkelse!
Mange mener at Berlin erklæringen ble en avvisning av en vekkelse som kunne ført det tyske folket til Jesus Kristus, men noen år senere fikk fikk det tyske folket "en vekkelse". De vendte seg til Adolf Hitler og nazismen. Resultatet av dette ble ca 45 millioner menneskers død i 2. verdenskrig. En av målsetningene til nazistene var å tilintetgjøre det jødiske folket, Guds eiendomsfolk.
2 kommentarer:

My Corner sa...

Det finnes en åndelig virkelighet, og det er "fester" for åndelige makter. Hvorfor kan ikke det du tar opp beskrive en virkelig åndelighet?
Når Jesus kastet legionen ut av mannen så ba demonene tynnt om at Jesus ikke måtte drive dem ut av bygden. Det betyr at det kan være slik at demonene besitter forkjellige områder. Det står f.eks. i Daniels bok om fyrsten over Persia. Du rører ved noe ganske viktig Jon!!!!

Harald H sa...

Jon - jeg leser din blogg en sen lørdag kveld. 13 besøk hittl i dag - ikke dårlig! Lesertallet stiger!!!! Grattis