laurdag 21. februar 2009

Dropper planen om å bli politiTil Dagbladet sier Keltoum H. Missoumat at hun var hoppende glad da både Politidirektoratet og Justisdepartementet sa ja til hijab i politiet. Nå må hun skrinlegge drømmen etter Storbergets helomvending. Hun mener hijabretretten er en skandale.

Hun sier nå at hun vil ikke bli politibetjent om hun ikke får bruke hijab.

Det er ingen menneskerett å få bli en politibetjent

Da er saken klar, hun må finne seg i å søke etter et nytt yrke! Da hun ikke vil følge reglene som skal gjelde for politiet. Hun må som alle andre ta konsekvensene for sitt valg og ikke legge skylden på politikerne.

Skal Norge som rettstat ta hensyn til Missoum sitt ønske om å få yttre sin religion, mer enn å fokusere på uniformens nøytrale og entydige betydning? Uniformen skal signalisere likt til alle religioner og livssyn. Det klarer man godt ved å ha den fri for "ekstrasymboler".

Hvor provoserende vil det ikke være for en kriminell muslim å bli stanset av en politimann med kallott og krøller ved ørene?

Eller hvor provoserende ville det ikke være for en kristen irakisk kvinne, som ser på hijab som et symbol for forfølgelse av kristne, å bli annholdt av en kvinne med hijab?

Hijab er forbudt i flere muslimske land, hvorfor skal det da tvinges igjennom her i Norge?

Jeg er glad regjeringen har gjort helomvending i denne tragiske hijab-saken.

Ingen kommentarer: